Indisk kyckling

En het, mustig indiskinspirerande rätt som också känns väldigt nyttig!



Till 2 personer:


2 stora kycklingfileér
1 tomat
1 burk wokgrönsaker (eller andra grönsaker du har hemma, ex paprika, purjo)
2 vitlöksklyftor
2-3 cm färsk ingefära
1/2 - 1 grönsaksbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
1-2 dl naturell yougurt
1,5 dl vatten
Salt och peppar

Serveras med ris och ev sallad.

Skär kycklingen i tärningar och stek i smör på medelvärme.
Skala ingefäran och skiva den i tunna strimlor, lägg i. Pressa i vitlök, cayennepeppar och paprikapulver tillsammans med buljongtärningen och vattnet. Låt koka lite... Tillsätt grönsakerna. Smaka av och tillsätt mer kryddor, vitlök eller ingefära om du vill ha det starkare. På slutet häller du i yougurten och låter allt blandas och bli riktigt varmt.
OBS, det kommer att se ut som det har skurit sig lite, men det ska vara så i indisk mat med yougurt.

Pris per portion: ca 15 kr

/Åsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0