Kassler med broccoli

I min Willysbutik sålde de kassler för 39 kr kg....och en bukett färsk broccoli kostade 4,90 st  så då fick det bli ugnsgratinerad kassler!

Jättegott och enkelt!






Till 2 personer:

400-500 gr kassler
Färsk eller fryst broccoli
1 stor tomat
1 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche
1/2- 1 grönsaksbuljongtärning
1-2 msk senap, gärna Dijon
2 dl vatten
Riven ost
Salt och peppar efter smak och behov

Serveras med fullkornsris eller bulgur.

Skär broccolin och tomaten i bitar och lägg i en ugnsfast form.
Skiva kasslern och bryn skivorna i smör och lägg dem sedan över grönsakerna.
Häll vatten, grädde/creme fraiche i stekpannan (som inte diskats efter kasslerstekningen) och låt sjuda upp. Tillsätt senap och grönsaksbuljong och låt koka ihop lite... Smaka av och ta mer senap om det behövs. Häll skyn/såsen över kasslern och strö över lite riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225 gr i ca 10 minuter eller tills det bubblar och fått fin färg.

Pris per portion: ca 20-25 kr

/Åsa





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0