Citron cheescake
Idag har jag lagat min första cheesecake någonsin. 6-8 bitar, kostnad 8:-/bit

3 ägg
1½dl.strösocker
2 tsk. vanillinsocker
200gr. philiadelphiaost
3 dl grädde
10 st digistivekex
5 msk. pressad citron (smaka av)
Gör såhär:
Knäck äggen och dela gulan från vitan i varsin bunke, vispa äggvitan med elvisp till ett skum. Blanda i sockret till äggulorna och vispa detta med elvisp till en jämn smet, lägg i philiadelphiaosten, vanillinsockret och vispa till en jämn smet, vispa vispgrädden i ytterligare en bunke för sig och när den är lagom vispad (inte för hård inte för lös) lägg då i den i smeten och vispa alltsammans. Tillsätt sist och försiktigt med sked de uppvispade äggvitorna och den pressade citronen.
Krossa i mortel eller för hand 5 av digistivkexen och lägg dem i en form med löstagbar botten, häll sedan över smeten och sist lägger du på de 5 sista krossade digistivekexen. Ställ in i frysen minst 3 timmar innan den är klar för förtäring.
Carina

3 ägg
1½dl.strösocker
2 tsk. vanillinsocker
200gr. philiadelphiaost
3 dl grädde
10 st digistivekex
5 msk. pressad citron (smaka av)
Gör såhär:
Knäck äggen och dela gulan från vitan i varsin bunke, vispa äggvitan med elvisp till ett skum. Blanda i sockret till äggulorna och vispa detta med elvisp till en jämn smet, lägg i philiadelphiaosten, vanillinsockret och vispa till en jämn smet, vispa vispgrädden i ytterligare en bunke för sig och när den är lagom vispad (inte för hård inte för lös) lägg då i den i smeten och vispa alltsammans. Tillsätt sist och försiktigt med sked de uppvispade äggvitorna och den pressade citronen.
Krossa i mortel eller för hand 5 av digistivkexen och lägg dem i en form med löstagbar botten, häll sedan över smeten och sist lägger du på de 5 sista krossade digistivekexen. Ställ in i frysen minst 3 timmar innan den är klar för förtäring.
Carina
Kommentarer
Trackback