Fiskgratäng med räkor

En mycket god fiskrätt!!


2 portioner:

  • 300 gram torskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk fiskfond
  • 1 äggula
  • 150 g skalade räkor
  • salt och peppar

Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta lite, täck med folie och ställ in i ugnen i 225-250 grader i ca 10 min.

Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med grädde och fiskfond. Koka ca 5 min.
Ta av från värmen och tillsätt äggulan.
Smaka av med kryddor och rör ner räkorna (ev lite färsk hackad dill)

Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen i ca 15 min.
Kostnad ca 25 kr per portion./Sanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0