fläskfilé med hasselbackspotatis
Ett jättegott recept på en härlig lite finare middag. 4 personer, Kostnad ca: 20:-/portion

8 potatisar
600 gr. fläskfilé
salt
peppar
1 köttbuljongtärning
såsen:
2dl creme fraiche
½ burk av creme bonjour grekisk vitlök
2 tsk. tomatpure
lite pressad citron (efter smak)
½ hackad vitlöksklyfta
Gör så här:
Skala och skär potatisarna i tunna skivor men inte helt igenom,häll gärna lite matolja över dem innan så de inte blir torra lägg dem på en ugnsfast form och in i ugnen som är uppvärmd till 225 grader och låt dem stå i 40-45 minuter tiils de fått en gyllenbrun färg. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, krydda dem och bryn dem med lite matolja och 1 buljongtärning i en stekpanna tills de är genomstekta. Tillred såsen på creme fraichen och låt stå en stund innan servering. Servera gärna med lite grönsaker till. Ät och njut!
Carina

8 potatisar
600 gr. fläskfilé
salt
peppar
1 köttbuljongtärning
såsen:
2dl creme fraiche
½ burk av creme bonjour grekisk vitlök
2 tsk. tomatpure
lite pressad citron (efter smak)
½ hackad vitlöksklyfta
Gör så här:
Skala och skär potatisarna i tunna skivor men inte helt igenom,häll gärna lite matolja över dem innan så de inte blir torra lägg dem på en ugnsfast form och in i ugnen som är uppvärmd till 225 grader och låt dem stå i 40-45 minuter tiils de fått en gyllenbrun färg. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, krydda dem och bryn dem med lite matolja och 1 buljongtärning i en stekpanna tills de är genomstekta. Tillred såsen på creme fraichen och låt stå en stund innan servering. Servera gärna med lite grönsaker till. Ät och njut!
Carina
Kommentarer
Trackback