fläskfilé med hasselbackspotatis

Ett jättegott recept på en härlig lite finare middag. 4 personer, Kostnad ca: 20:-/portion




8 potatisar
600 gr. fläskfilé
salt
peppar
1 köttbuljongtärning

såsen:
2dl creme fraiche
½ burk av creme bonjour grekisk vitlök
2 tsk. tomatpure
lite pressad citron (efter smak)
½ hackad vitlöksklyfta

Gör så här:
Skala och skär potatisarna i tunna skivor men inte helt igenom,häll gärna lite matolja över dem innan så de inte blir torra lägg dem på en ugnsfast form och in i ugnen som är uppvärmd till 225 grader och låt dem stå i 40-45 minuter tiils de fått en gyllenbrun färg. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, krydda dem och bryn dem med lite matolja och 1 buljongtärning i en stekpanna tills de är genomstekta. Tillred såsen på creme fraichen och låt stå en stund innan servering. Servera gärna med lite grönsaker till. Ät och njut!
Carina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0