Green Curry Kyckling (Thai)
Hett, kryddigt, gott, enkelt och billigt!!
Passa på när kycklingfileérna är på extrapris!
Kostnad per portion: ca 15 kr

Passa på när kycklingfileérna är på extrapris!
Kostnad per portion: ca 15 kr

4 portioner
400 gr kycklingfileer
1 burk cocosmjölk
1 påse Thai Green Curry kryddmix
eller 1 hönsbuljongtärning, 2 msk grön curry, 1-2 msk riven färsk ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk fisksås (valfritt)
1 liten burk vattenkastanjer
1 dm hackad purjolök
Lite hackad gräslök
Ev lite vatten
Serveras med ris eller bulgur.
Skär kycklingen i bitar och stek den i lite smör. Häll i kryddblandningen och rör om. Tillsätt cocosmjölken (allt i burken) och grönsakerna. Låt allt puttra och smaka av. Blir det för tjockt så späd med lite vatten.
Vill du har mer tryck i rätten tillsätt mer grön curry och färsk ingefära!
Kostnad per portion: ca 15 kr
/Åsa
400 gr kycklingfileer
1 burk cocosmjölk
1 påse Thai Green Curry kryddmix
eller 1 hönsbuljongtärning, 2 msk grön curry, 1-2 msk riven färsk ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk fisksås (valfritt)
1 liten burk vattenkastanjer
1 dm hackad purjolök
Lite hackad gräslök
Ev lite vatten
Serveras med ris eller bulgur.
Skär kycklingen i bitar och stek den i lite smör. Häll i kryddblandningen och rör om. Tillsätt cocosmjölken (allt i burken) och grönsakerna. Låt allt puttra och smaka av. Blir det för tjockt så späd med lite vatten.
Vill du har mer tryck i rätten tillsätt mer grön curry och färsk ingefära!
Kostnad per portion: ca 15 kr
/Åsa
Kommentarer
Trackback