Fisk med pesto och vitvinssås

Till den här rätten gjorde jag egen pesto, men man kan förstås använda köpt, eller hitta på egen örtblandning!
Kostnad per portion: ca 20 kr





2 portioner

ca 400 gr vit fiskfilé, ex Tilapia (finns ofta till mycket bra pris i frysdisken)
1/2 dl Pesto/örtröra
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin eller 1 msk pressad citron
1/2 fiskbuljontärning/fiskfond
1 msk matlagningsmjöl
Lite smör

Ex på pesto/örtröra: 1 dl finhackade örter (basilika!! persilja,gräslök odyl), lite olivolja, lite riven parmesanost. Rör ihop och smaka av med lite salt och peppar. Tips: lite pressad vitlök och fint hackade solroskärnor är gott i röran!!

Kokt potatis eller ris

Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädden, vinet och fiskbuljongen. Låt koka upp och ställ åt sidan. Lägg fiskfileérna i en form och bred över peston/örtröran. Ställ i ugnen i ca 10 min eller tills fisken är klar.
Servera med sås och potatis.

Det går lika bra att koka fiskfileérna i en kastrull med lite vatten. När fisken är genomkokt lägger du den direkt på tallriken och brer över peston/örtröran och serverar med sås och potatis!

Kostnad per portion: ca 20 kr

/Åsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0