Kassler med broccoli
I min Willysbutik sålde de kassler för 39 kr kg....och en bukett färsk broccoli kostade 4,90 st så då fick det bli ugnsgratinerad kassler!
Jättegott och enkelt!
Kostnad per portion: ca 20-25 kr
Kostnad per portion: ca 20-25 kr

Till 2 personer:
400-500 gr kassler
Färsk eller fryst broccoli
1 stor tomat
1 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche
1/2- 1 grönsaksbuljongtärning
1-2 msk senap, gärna Dijon
2 dl vatten
Riven ost
Salt och peppar efter smak och behov
Serveras med fullkornsris eller bulgur.
Skär broccolin och tomaten i bitar och lägg i en ugnsfast form.
Skiva kasslern och bryn skivorna i smör och lägg dem sedan över grönsakerna.
Häll vatten, grädde/creme fraiche i stekpannan (som inte diskats efter kasslerstekningen) och låt sjuda upp. Tillsätt senap och grönsaksbuljong och låt koka ihop lite... Smaka av och ta mer senap om det behövs. Häll skyn/såsen över kasslern och strö över lite riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225 gr i ca 10 minuter eller tills det bubblar och fått fin färg.
Pris per portion: ca 20-25 kr
/Åsa
Kommentarer
Trackback