Korvstroganoff
Nu hade Ica falukorv för 15 kr ringen!!
Därför gjorde jag en korvstroganoff på hela korvringen. Det blir rätt många portioner och detta är en perfekt rätt att frysa in i matlådor om man har tillgång till frys. Man kan isåfall koka upp både pasta och ris för att variera matlådorna lite.
Halvera receptet om du inte vill tillaga så mycket.
Kostnad per portion: ca 8 kr
Därför gjorde jag en korvstroganoff på hela korvringen. Det blir rätt många portioner och detta är en perfekt rätt att frysa in i matlådor om man har tillgång till frys. Man kan isåfall koka upp både pasta och ris för att variera matlådorna lite.
Halvera receptet om du inte vill tillaga så mycket.
Kostnad per portion: ca 8 kr


Ca 6 portioner
1 falukorv-ring
2 gula lökar
ca 1 dm purjolök
1 röd paprika
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sambal oelek (valfritt)
2 msk chilisås eller tomatpuré
1 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
1-2 dl vatten samt kryddor (ex: oregano, italiensk krydda)
Ris eller pasta
Skär korven i ca 1 cm breda strimlor. Skär lök, purjolök och paprika i strimlor. Stek korven i lite smör så den får fin färg, lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt allt annat och låt det puttra i 10 minuter. Känns det för tjockt kan du späda med lite mer vatten. Vill du ha en lite starkare rätt kan du ta lite mer vitlök och sambal oelek, men bara lite i taget!!
Jag tycker det är gott med lite oregano eller andra italienska kryddor i också.
Kostnad för 6 portioner: ca 50 kr
Kostnad per portion: ca 8 kr
/Åsa
Kommentarer
Trackback