Kycklingfilé med vitlökssås, soltorkade tomater och quinoa

En spännande rätt med lite nya smaker, supergott och enkelt att laga!
Kostnad per portion: 25 kr




2 portioner

2 st kycklingfileér

2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk idealmjöl
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 hönsbuljongtärning
4-5 bitar soltorkade tomater

2 dl quinoa (tricolore hade jag, den är så snygg!!)
4 dl vatten, lite salt

Sallad

Smält lite smör i en kastrull och rör i idealmjölet. Häll över grädden och creme fraichen, hönsbuljong och pressad vitlök. Låt koka upp. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och lägg i såsen och ställ kastrullen åt sidan.

Koka upp quinoa, salt och vatten och låt koka lätt i ca 15 minuter. Under tiden steker du kycklingfileérna. Först rätt varmt så det blir en fin stekyta, sedan på svagare värmen och gärna under lock.

När quinoan och kycklingen är färdig värmer du såsen och allt är klart att serveras.

Kostnad per portion: 25 kr

/Åsa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0