Lax med blomkålspuré och vitvinssås

Lyxigt och gott, men varken dyrt eller svårt!
Kostnad per portion: ca 20 kr




2 portioner

2 bitar laxfilé
1/2 blomkålshuvud
2-3 potatisar
3 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin (kan ersättas med citronjuice, men ta lite mindre isf)
smör

Servera med en god sallad
ex: färsk babyspenat, avocado och tomat

Koka blomkålen och potatisen så den blir mjuk. Kör med stavmixer eller elvisp så det blir som ett grovt mos. Tillsätt en klick smör, lite mjölk eller grädde samt salt och peppar.

Stek laxfilén i smör. När den är nästan klar häller du över vin och grädde och kryddor (salt, peppar, citronpeppar, örtkryddor) och låter allt puttra ihop några minuter.

Pris per portion: ca 20-25 kr

/Åsa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0