Ugnspannkaka med eller utan fläsk/bacon
En enkel rätt som passar perfekt till både lunch, middag och kvällsmat!
Gör den med fläsk/bacon eller utan, precis som du vill ha det!
Kostnad per portion: 8-10 kr

4 portioner
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
smör
1 tsk salt
25 gr smör
1 paket rimmat fläsk eller bacon (valfritt)
Serveras med sylt (lingon!!)
MED fläsk/bacon:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär bacon/fläsket i bitar och lägg i långpanna. Stek i ugnen i ca 5 min eller tills det fått lite färg. Under tiden det steker så blandar du mjölet och saltet tillsammans med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Smält smöret och häll i. Rör om.
Ta ut långpannan och se till att det finns fett överallt, annars får du lägga i en liten klick smör och smöra runt om i pannan.
Häll smeten över baconen/fläsket och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
Utan bacon/fläsk:
Gör smeten, smöra formen och häll i smeten. Grädda 20.25 minuter.
Vill man inte göra så mycket kan man halvera receptet och använda en ugnsfast form istället.
Kostnad per portion med fläsk/bacon: 8-10 kr
/Åsa
Kommentarer
Trackback